torsdag den 23. august 2012

Twin Peaks

Hørsholm Bibliotek har købt den amerikanske kult-tv-serie fra 90’erne, Twin Peaks. Serien består af 29 afsnit og biblioteket har dem alle fordelt på 3 dvd-sæt. 

Så tag en weekend fri og sæt dig til rette foran tv’et, så venter dig flere timers intens underholdning i selskab med en af tv-historiens mest originale dramaer med et miks af krimi, gyser, melodrama og soap under temaet, at intet er, som det synes at være.

Serien er fra 1990 og instrueret af David Lynch og når navne som Agent Cooper, Laura Palmer og citater som ’a damn good cup of coffee’ nævnes, så er vi nok mange, der mere eller mindre mindes seriens besynderlige stemning og univers.  

Twin Peaks udspiller sig i og omkring byen North Bend tæt på den canadiske grænse. Byen har øjensynligt stået stille siden midten af 50’erne, faktisk er det kun bilmodellerne, der afslører, at vi befinder os i 1989, det år historien udspiller sig i. Til denne mystiske by ankommer FBI-agent Dale Cooper, spillet af Kyle Maclachan, da den lokale sherif, Harry Truman, for at være på den sikre side har bedt FBI om hjælp til en dødsattest. Laura Palmer, byens dygtige og tilbedte skønhedsdronning, er fundet død. Da Cooper ønsker en obduktion af Laura, starter en lavine af intriger. Det viser sig, at Laura har ført et excentrisk dobbeltliv, der kan vælte byens matador og hans net af interesser. Ydermere har fire af byens teenagere begyndt deres egen opklaring. Cooper er i knibe, men får hjælp af skovens ånder og en god kop kaffe.

Mere røber vi ikke her. Resten skal opleves. Og til forskel fra dengang serien havde præmiere på tv, kan du med bibliotekets eksemplarer se det hele ud i en køre og bevare den mystiske stemning, serien skaber og hensætter dig i. Det gør ikke oplevelsen ringere, skulle vi hilse og sige.

God fornøjelse

/Lars

Ingen kommentarer:

Send en kommentar