mandag den 26. september 2011

Coupling


BBC's tv-serie Coupling handler - i lighed med den amerikanske, velfriserede og tandløse situationskomedie Venner - om seks neurotiske storbymennesker omkring de 30..

Serien - med manuskript forfattet af Steven Moffat - blev i Politiken beskrevet som ”en europæisk krydsning af ”Seinfeld” og ”Venner”, idet den også handler om en gruppe middelklasse singler sidst i tyverne og først i trediverne, der har forlænget puberteten hinsides enhver rimelighed”.
Der er den søde Steve, pigejægeren Patrick, mærkelige Jeff, hæmningsløse Susan, neurotiske Sally og manipulerende Jane.
Serien tager fat i trivielle, hverdagsagtige situationer og tager disse ud på surrealistiske rejser som efterlader de implicerede fortabte og ikke på nogen måde klogere. Og den tager i modsætning til den mere bornerte Venner fat på de mere pinagtige sider i kærlighedslivet.
Jeffs seksuelle fantasier udøver en tvingende fascination på seerne. Bryster, ender og bukser bl.a. udgør emnerne i vennernes analyseren af relationer og situationer der ses fra begge køns sider.
Coupling ville være en amerikansk annoncørs mareridt da den er politisk ukorrekt og alt for eksplicit hvad gælder sex.
Den er genuint morsom og lægger sig tæt op ad andre britiske serier som Fawlty Towers, Blackadder og mange andre. Absurd, intelligent, klassisk situationskomik. Nyd den!
Det siges at tv-serier er de nye føljeton-romaner. De kan minde om de episke 1800-tals romaner af Balzac, Dostojevskij og Trollope. Coupling er dog ikke episk på nogen måde men vi har andre serier som SopranosFamilien Ashton og sidst men ikke mindst danske Matador.
Agnete

Ingen kommentarer:

Send en kommentar