torsdag den 26. april 2012

Tidsrejse med humor og fart på!

Time Bandits af Terry Gilliam 


Jeg synes, det er vigtigt at fremhæve film, som måske ikke er blandt de mest kendte film her i Danmark. Her på bloggen vil vi gerne både sætte fokus på nye udgivelser (især inden for dokumentargenren og tv-serier) men vi prøver også, at anbefale film som ikke ligner alle andre film, dem som man ikke kan læse anmeldelser af i alle større aviser.


Vi har rigtig mange film her på biblioteket som ikke er helt nye, men som bestemt ikke bør glemmes og som sagtens kan ses eller genses mange gange. Èn af dem er Time Bandits fra 1981. Jeg så den første gang som ca. 14-årig, elskede den omgående og har set den flere gange som voksen også.


Genren er en blanding af eventyr, komedie og familiefilm (siger IMDb) men jeg synes, det er svært at sætte et bestemt label på denne film. Hvis jeg skulle beskrive den, ville det være noget i retning af en crazy historisk tidsrejsefilm som man griner af - på den gode måde. Terry Gilliam som er producer og instruktør er kendt for bl.a. at være en del af Monty Python hvor han både skrev og var med i sketches, men er nok mest kendt for at blande sin egen kunst med animationer i Monty Pythons skøre åbningssekvens og ind imellem sketches. Han har derudover instrueret film som Brazil (1985), The Adventures of Baron Munchausen (1988), The Fisher King (1991) og 12 Monkeys (1995). Og det er især humoren og det skøre fra Monty Python og The Adventures of Baron Munchausen som også mærkes i Time Bandits.


Handling: Kevin kommer ved en fejltagelse med en gruppe af dværge (og tyveknægte) ud på jagt efter en skat som de leder efter ved at bruge et helt specielt kort som kan føre dem rundt i tid. Vi besøger f.eks. Kong Agamemnon (spillet af Sean Connery), Napoleon Bonaparte og Robin Hood (som spilles suverænt af John Cleese). Til sidst skal Den Onde bekæmpes, og mere vil jeg ikke røbe. Filmen skal simpelthen bare ses.


Hvis du kan lide eventyr og sort humor er denne film klart noget for dig, om du så er 10, 35, eller 65. Klik på billedet for at reservere filmen fra biblioteket.


/Nina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar