mandag den 2. juli 2012

The Darjeeling Limited

Jeg er stor fan af Wes Anderson som står bag geniale film som Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) og den stop-motion animerede Fantastic Mr. Fox (2009). Hans film bærer præg af en form for akavethed og  humor som sammen med rigtig mange detaljer både i de fysiske omgivelser og hos selve personerne udgør grundlaget for handlingen. Alle personer har altid nogle helt bestemte karaktertræk som beskrives i mindste detalje og det er netop dette der gør Wes Andersons film så gode. Det er nemlig sammenstødet mellem hans karakterer som afgøres af, hvem og hvad de er og hvordan de reagerer i en bestemt situation. Det samme gælder for denne film fra 2007 The Darjeeling Limited.

Den handler om tre brødre Francis, Peter og Jack som mødes på et tog (The Darjeeling Limited) i Indien. De har ikke set hinanden siden deres far blev begravet. Den ældste bror, Francis, har planlagt rejsen på forhånd som skal kulminere i en genforening med deres mor, der leder et kloster ved foden af Himalaya. Hans skjulte motiv med rejsen er dog, at det skal være en spirituel selverkendelsesrejse for dem alle tre.

Undervejs på rejsen følger vi med i, hvordan deres indbyrdes forhold bliver testet. Farens død og moderens "flugt" har påvirket dem alle og de har et anstrengt forhold til hinanden. Når den ene fortæller en hemmelighed til en anden bliver den konsekvent fortalt videre til den tredje. Det hele er til tider meget pinagtigt at følge med i, men det er samtidig også charmen ved denne film.

Filmen præges også af et gensyn med skuespillere som Wes Anderson ynder at bruge i næsten alle sine film, men som i denne film ikke spiller hovedrollen. F.eks. kan du glæde dig over små scener med Bill Murray, Anjelica Houston og Natalie Portman.

Det er ikke min yndlings Wes Anderson film, men den kan helt klart anbefales! Derudover glæder jeg mig utroligt meget til hans nye film Moonrise Kingdom som kommer i danske biografer til september.

/Nina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar